Sluiten
Terug

Maatschappelijk verantwoord beleggen

Maatschappelijk verantwoord beleggen

Het bestuur van het Pensioenfonds Chemours i.l. wil niet beleggen in bedrijven die bijvoorbeeld betrokken zijn bij kinderarbeid, milieuvervuiling of de productie van controversiële wapens.

 

Uitsluitingslijst

Om dit voor elkaar te krijgen gebruiken we een uitsluitingslijst die is gebaseerd op de uitsluitingslijst van het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Waar mogelijk hebben we deze uitsluitingslijst al toegepast en zijn beleggingen in bedrijven die op de lijst voorkomen niet toegestaan. Aandelenbeleggingen die voorheen in een beleggingsfonds waren ondergebracht, zijn daar uitgehaald en direct op naam van ons pensioenfonds gezet. Dan kunnen wij ook daarop de uitsluitingslijst toepassen.

 

Doel is 100%

Ook geselecteerde beleggingsfondsen die binnenkort worden opgenomen in de beleggingen van het fonds dragen een ESG-stempel. ESG staat voor Environmental, Social and Governance en dat houdt in dat factoren als energieverbruik, klimaat, beschikbaarheid van grondstoffen, gezondheid, veiligheid en goed ondernemingsbestuur worden meegewogen bij de selectie en het beheer van deelnemingen in bedrijven. Hiermee zet het fonds een belangrijke stap in de richting van het volledig toepassen van het ESG-beleid. Ook in de toekomst zal het bestuur vermogensbeheerders blijven aanspreken op het toepassen van ESG-normen en waar nodig zullen we de beleggingen hierop aanpassen.