Sluiten
Terug

Waardeoverdracht

Waardeoverdracht

Wanneer u al pensioen hebt opgebouwd bij een of meer eerdere werkgevers, kunt u de daar opgebouwde pensioenaanspraken laten overdragen naar Pensioenfonds Chemours. Maar ook als u vertrekt bij Chemours en naar een andere werkgever gaat, kunt u de bij ons opgebouwde aanspraken laten overdragen naar het pensioenfonds van uw nieuwe werkgever. In beide gevallen heet dat waardeoverdracht. Als u bij Chemours in dienst treedt, kunt u daarvoor een vrijblijvende offerte opvragen bij de pensioenadministratie. Kiest u voor de overdracht van de opgebouwde pensioenwaarde, dan kunt u dat aanvragen met behulp van het Waardeoverdrachtformulier dat u onderaan deze pagina kunt downloaden.

 

Berekening

Het berekenen van de over te dragen waarde is vaak heel ingewikkeld, omdat niet alle regelingen hetzelfde zijn. Daarvoor is ook overleg nodig met de pensioenuitvoerder van uw vorige werkgever. Dat kost meestal veel tijd en daardoor kan het een aantal maanden duren voordat u de offerte voor de waardeoverdracht ontvangt. U bent overigens niet verplicht de waarde over te laten dragen. Bij uw pensionering ontvangt u dan pensioen vanuit meerdere fondsen.

Als u pensioen laat overdragen, ontvangt de nieuwe pensioenuitvoerder de waarde van uw pensioen bij uw vorige pensioenuitvoerder. Deze waarde wordt dan omgerekend naar pensioenaanspraken van de nieuwe uitvoerder. Deze krijgt u vervolgens als extra pensioenaanspraken bovenop de pensioenaanspraken die u de komende jaren gaat opbouwen in dienst van de nieuwe werkgever.

 

Afkoop

Wanneer u tijdens uw dienstverband maar een klein pensioen hebt opgebouwd, mag het pensioenfonds onder bepaalde voorwaarden afkoop van het pensioen aanbieden.

 

Voor- en nadelen

Op pensioenkijker.nl vindt u meer informatie over de voor- en nadelen van waardeoverdracht.

 

Formulier

Download hier het Waardeoverdrachtformulier

Download